تحقیق مقاله مطلب

در مورد دانشنامه فارسی - نت سرا

تحقیق مقاله مطلب

در مورد دانشنامه فارسی - نت سرا

خزانه داری

گروه ضربتی اقدام مالی (FATF)، که اعضای آن نمایندگی 32 حوزه قضایی را به عهده دارند و معتبرترین سازمان جهانی در زمینه تعیین ضوابط مربوط مبارزه با پول شویی و مقابله با تامین مالی تروریست ها (AML/CFT) است، در 16 اکتبر با دادن چهارمین هشدار خود در بارۀ ایران، خواستار آن شد که کشورها در سراسر جهان به اتخاذ تدابیری برای پاسداری از بخش های مالی خود در برابر این خطر مبادرت ورزند.  FATF از تمامی کشورها خواست تا به منظور محافظت از سیستم مالی خود در برابر این تهدید، دست به تقویت اقدامات پیشگیرانه بزنند. علاوه بر این، شورای امنیت سازمان ملل نیز در مارس 2008  از تمامی کشورها خواست تا در مورد فعالیت های موسسات مالی در داخل مرزهای خود در ارتباط با کلیه بانک های ایرانی هشیار باشند.
وزارت خزانه داری در هماهنگی با فراخوان های چندجانبه برای اقدام امروز به منظور محافظت از موسسات مالی ایالات متحده به طور فردی، و نظام مالی ایالات متحده به طور کلی، در برابر تهدیدات چشمگیر ناشی از تامین مالی تروریست ها و گسترش تسلیحات اتمی توسط ایران، مجوز عمومی "یو -ترن"  (اجازۀ انتقال پول به وسیلۀ کشورهای ثالث را از طریق نظام مالی آمریکا)  را برای ایران لغو می کند. این اقدام نظارتی موجب بسته شدن آخرین مسیر دسترسی ایران به نظام مالی ایالات متحده خواهد شد.
 

دسترسی ایران به نظام مالی بین المللی، حمایت رژیم این کشور از تروریسم و تلاش آن برای گسترش تسلیحات اتمی را تسهیل می کند. رژیم ایران فعالیت های خود را در زمینه این اقدامات غیرقانونی با استفاده از گستره متنوعی از شیوه های فریبکارانه، بویژهً روشهایی برای جلوگیری از ایجاد شک و فرار از شناسایی توسط شرکت ها و موسسات مالی معتبر، به کار می بندد. ایران همچنین در حال یافتن راهکارهایی مانند استفاده از بانک های ایرانی که تحت تحریم قرار نگرفته اند، برای انجام مبادلات مالی غیرقانونی برای تطبیق خود با تحریم های اعمال شده است، .
وزارت خزانه داری برای مقابله با این اقدامات فریبکارانه در حال انجام اقدامات متعددی، شامل اقدام امروز، است. وزارت خزانه داری از تمامی حوزه های قضایی مستقل می خواهد تا اقدامات پیشگیرانه قاطعی را در راستای هشدارهای FATF و براساس قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل (UNSCRs)  انجام دهند.
 سواستفاده ایران از نظام مالی بین المللی برای حمایت از تروریسم
 
ایران فعالترین کشور حامی تروریسم در جهان است. حمایت های این رژیم از گروه های تروریستی تامین مالی این گروه ها را از طریق نظام مالی بین المللی، بویژه با استفاده از بانک های دولتی ایران شامل می شود.
•           حمایت ایران از تروریسم. وزارت خارجه ایالات  متحده در سال 1984 ایران را در فهرست کشورهای حامی تروریسم بین المللی قرار داد، و ایران فعالترین کشوردر این فهرست به شمار می رود که به طور منظم راهنمایی ها و کمک های چشمگیری را برای بسیاری از سازمان های تروریستی فراهم می کند. به عنوان مثال، حماس، حزب الله، و گروه جهاد اسلامی فلسطین (PIJ) دارای دفترهای نمایندگی در تهران هستند و کمک های مالی ایران و آموزش اعضای این گروه ها توسط ایران از طریق این دفترها هماهنگ می شود.
 •           سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران (IRGC) و سپاه قدس -Qods IRGC  از گروه های تروریستی حمایت می کنند. عواملی از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به طور مستقیم در برنامه ریزی و حمایت از اقدامات تروریستی در سرتاسر جهان، شامل خاورمیانه، اروپا، آسیای مرکزی، و آمریکای لاتین، دست داشته اند. سپاه قدس وابسته به IRGC که بازوی اصلی رژیم ایران برای توسعه و حمایت از تروریست ها و گروه های شبه نظامی در خارج از این کشور است، به علت تامین تجهیزات و وسایل مورد نیاز برای طالبان و سایر گروه های تروریستی، به موجب فرمان اجرایی شماره 13224  تحت تحریم قرار گرفته است. گروه های مورد حمایت سپاه قدس عبارتند از حزب الله لبنان، گروه های تروریستی در فلسطین، برخی از گروه های شبه نظامی شیعه در عراق، و شبه نظامیان اسلامی در افغانستان و نقاط دیگر. سپاه قدس خصوصاً در سوریه و لبنان فعال است، و کمک های مالی و تسلیحاتی برای حزب الله فراهم کرده و اعضای حزب الله را آموزش می دهد. سپاه قدس از دیرباز از فعالیت های نظامی، شبه نظامی، و تروریستی حزب الله حمایت کرده و هر ساله بیش از 100 تا 200 میلیون دلار کمک مالی برای حزب الله فراهم می کند. سپاه قدس همچنان به تامین تسلیحات محدود و کمک های مالی و لجستیکی برای طالبان در افغانستان و آموزش نیروهای آن برای فعالیت علیه ایالات متحده و نیروهای ائتلاف ادامه می دهد.
•           ایران از بانک های خود برای کمک مالی به تروریسم استفاده می کند. ایران در موارد متعدد از بانک های دولتی خود برای رساندن کمک های مالی به سازمان های تروریستی استفاده کرده است. طی سال های 2001 تا 2006، بانک صادرات مبلغ 50 میلیون دلار را از بانک مرکزی ایران از طریق شعبه بانک صادرات در لندن به شعبه این بانک در بیروت منتقل کرد که این پول به نیروهای حزب الله که از اقدامات خشونت آمیز حمایت می کنند، داده شده است. حزب الله همچنین از بانک صادرات به منظور ارسال پول برای سایر گروه های تروریستی مانند حماس، که خود در اوایل سال 2005 دارای سپرده های قابل توجهی در بانک صادرات بوده استفاده کرده است. وزارت خرانه داری بانک صادرات را به دلیل ارایه خدمات مالی به حزب الله، حماس و PIJ  به موجب فرمان اجرایی 13224 تحریم کرده است. استرالیا نیز بانک صادرات را مشمول تحریم ساخته است. بانک ملی ایران، که به دلیل فعالیت در راستای تکثیر تسلیحات اتمی، به موجب فرمان اجرایی 13382  توسط ایالات متحده تحریم شده، بین سال های 2002 تا 2006  حداقل مبلغ 100 میلیون دلار را برای سپاه قدس منتقل کرده است.
•           ایران فاقد یک نظام قانونی برای مقابله با تامین مالی تروریست ها است. علاوه بر حمایت مستقیم رژیم ایران از سازمان های تروریستی، این کشور همچنان هیچ نظام قانونی برای مقابله با ریسک تامین مالی تروریست ها ندارد و هیچ تمایلی برای رفع این مشکل را نیز از خود نشان نداده است. طبق بیانیه اکتبر FATF  در مورد ایران، در حالی که این کشور به برخی اقدامات برای ایجاد نظامی برای مبارزه با پول شویی دست زده، حتی کوچک ترین "اقدام مشابهی" در راستای مقابله با تامین مالی تروریست ها انجام نداده است.


سواستفاده ایران از نظام مالی بین المللی برای تسهیل فعالیت های گسترش تسلیحات اتمی
•           ایران همچنان به تلاش برای دستیابی به توانایی های اتمی و توسعه موشک های بالستیک ادامه می دهد. علاوه بر حمایت از فعالیت های تروریستی و فعالیت های سیتزه جویان، ایران همچنان به سرپیچی از خواست های جامعه بین المللی از طریق لاش برای دستیابی به تسلیحات اتمی و توسعه موشک های بالستیک و عدم پایبندی به پنج قطعنامه شورای امنیت، مشغول است. عدم پایبندی ایران به این قطعنامه های متعدد موجب اعمال تحریم هایی توسط شورای امنیت سازمان ملل بر علیه ایران شده است. این قطعنامه ها دربرگیرنده مفاد مشخصی با هدف ممانعت از سوء استفاده ایران از بانک ها و نظام مالی بین المللی به منظور تلاش برای دستیابی به تسلیحات اتمی و تولید موشک های بالستیک است.
•           ایران از بانک های خود برای تامین مالی برنامه های اتمی و موشکی خود استفاده می کند. چندین موسسه مالی ایران در کمک به برنامه های اتمی و موشک های بالستیک این کشور مشارکت دارند.
 •           بانک سپه. بانک دولتی سپه ایران به موجب فرمان اجرایی 13382 توسط ایالات متحده و طی قطعنامه 1747 شورای امنیت سازمان ملل تحریم شده است. بانک سپه خدمات مالی مستقیم و گسترده ای، مانند فراهم کردن مقدمات و اجرای موارد متعددی از مبادلات مالی چندمیلیون دلاری برای گروه صنایع شهید همت (SHIG) و گروه صنایع شهید باکری (SBIG) – دو سازمان موشکی ایران که به علت نقش مستقیمشان در پیشبرد برنامه های موشک بالستیک ایران به موجب قطعنامه 1737 شورای امنیت و متمم فرمان اجرایی 13382 صادر شده توسط پرزیدنت بوش، تحریم شده اند – انجام داده است. بانک سپه همچنین برای سازمان  صنایع فضایی ایران (AIO)، که دو سازمان SHIG و SBIG  زیرمجموعه آن هستند، نیز خدمات مالی را فراهم کرده است. سازمان فضایی ایران به علت نقش خود در مدیریت و نظارت بر صنایع موشکی ایران توسط پرزیدنت بوش به موجب متمم فرمان اجرایی 13382 تحریم شده است.
•           بانک ملی. بانک ملی که بزرگترین بانک دولتی ایران به شمار می رود، در موارد متعدد به نمایندگی از سازمان های معرفی شده از طرف سازمان ملل، اقدام به خرید مواد حساس برای برنامه های اتمی و موشکی ایران کرده است. در راستای این اقدامات، بانک ملی خدمات مالی گوناگونی، شامل اعتبارنامه های بانکی و حساب های سپرده بانکی را برای سازمان های شناخته شده فعال در زمینه گسترش تسلیحات اتمی فراهم آورده است. ایالات متحده، اتحادیه اروپا، و استرالیا بانک ملی را تحریم کرده اند.
•           بانک ملت. بانک دولتی ملت خدمات مالی برای سازمان های اتمی ایران، مانند سازمان انرژی اتمی ایران (AEOI)، و شرکت نوین انرژی، فراهم کرده است. بانک ملت که به موجب فرمان اجرایی در اکتبر 2007  تحت تحریم قرار گرفته است، نسبت به ارایه خدمات و نگهداری سپرده های بانکی سازمان انرژی اتمی ایران، عمدتاً از طریق شرکت نوین انرژی که شاخه مالی سازمان انرژی اتمی ایران به شمار می رود، اقدام کرده است. بانک ملت حداقل از سال 2003 به بعد در نقل و انتقال میلیون ها دلار برای برنامه های اتمی ایران مشارکت داشته است.
•           بانک توسعه صادرات ایران. وزارت خزانه داری در 22 اکتبر 2008 به موجب فرمان اجرایی 13382 بانک توسعه صادرات ایران (EDBI) را به علت ارائه و یا تلاش برای دادن چنین خدماتی به وزارت دفاع ایران و سازمان لجستیکی نیروهای مسلح (MODAFL) – که توسط اتحادیه اروپا و ایالات متحده به دلیل نقش آن در تکثیر تسلیحات اتمی توسط ایران تحریم شده اند – تحت تحریم قرار داد. تعدادی از دانشمندان و مقامات MODAFL نیز در فهرست تحریم سازمان ملل قرار دارند. EDBI  همچنین برای تعداد زیادی از سازمان های وابسته به MODAFL  نیز خدمات مالی فراهم می کند، خدماتی که به این سازمان ها اجازه توسعه برنامه های تسلیحات کشتار جمعی ایران را می دهد. علاوه بر این، EDBI  به تهیه و خرید کالا توسط شرکتهای های صوری مرتبط با سازمان های وابسته به MODAFL نیز کمک کرده است. همچنین از زمان تحریم بانک سپه توسط ایالات متحده و شورای امنیت سازمان ملل، EDBI نقش یکی از بانک های واسطه را برای انجام فعالیت های مالی بانک سپه، شامل پرداخت های مرتبط با تسلیحات کشتار جمعی، بر عهده داشته است. EDBI همچنین به تامین مالی سایر سازمان های فعال در زمینه گسترش تسلیحات اتمی که توسط ایالات متحده و شورای امنیت تحریم شده اند، کمک کرده است.
•           تاکید بین المللی بر خطرات ناشی از گسترش تسلیحات اتمی در ارتباط با موسسات مالی ایران. نقش موسسات مالی ایران در برنامه های گسترش تسلیحات اتمی توسط این کشور در قطعنامه 1803 شورای امنیت سازمان ملل که در مارس 2008 تصویب شد، مورد تاکید قرار گرفته است. در این قطعنامه از کلیه کشورها خواسته شده تا در زمینه فعالیت و ارتباط موسسات مالی خود با تمامی بانک های ایران هشیار باشند. FATF  در اکتبر 2008 با انتشار یک راهنما به کشورها در زمینه اجرای این موارد کمک کرد. در این راهنما به تمامی حوزه های قضایی پیشنهاد شده تا از موسسات مالی خود بخواهند اقدامات پیشگیرانه قاطعی را به منظور به حداقل رساندن مخاطرات ناشی از بانک های ایران، شامل خودداری از انجام هرگونه مبادله مالی با بانک های ایران در صورت عدم ارایه اطلاعات کامل در مورد هر دو طرف مبادلات مالی، انجام دهند. راهنمای FATF همچنین به تمامی حوزه های قضایی پیشنهاد می کند تا از موسسات مالی خود بخواهند روابطشان با بانک های ایران را مورد ارزیابی مجدد قرار دهند و در صورت لزوم این روابط را قطع کنند، و اقدامات لازم را درجهت حصول اطمینان از این موضوع که روابط آنها با موسسات مالی غیرایرانی به منظور گریز از اقدامات انجام شده برای به حداقل رساندن مخاطرات ناشی از بانک های ایران مورد استفاده قرار نخواهد گرفت، انجام دهند.
ایران برای گریز از تحریم ها به اقدامات مالی فریبکارانه دست می زند
•           بانک های اقتصادی ایران. موسسات مالی ایران به طور متداول برای جلوگیری از شناخته شدن هنگام انجام مبادلات مالی، هویت خود را پنهان می کنند. به عنوان مثال بانک سپه درخواست کرده است که نام این بانک در مبادلات مالی حذف شود تا بدین ترتیب شناسایی هویت واقعی طرفین یک مبادله مالی را برای موسسات مالی واسطه مشکل تر کند. پس از تحریم بانک سپه طی قطعنامه 1747 شورای امنیت، بانک ملی اقدامات احتیاطی به منظور جلوگیری از شناسایی بانک سپه در مبادلات مالی انجام داد. بانک ملی همچنین به اقدامات فریبکارانه مشابهی هنگام انجام مبادلات مالی برای IRGC  مبادرت می ورزد تا مداخله خود در این مبادلات مالی را از دید سیستم بانکی بین المللی پنهان نگاه دارد. علاوه بر این، هنگامی که دارایی های ایران در اروپا تحت توقیف قرار گرفت، شعبات بانک های دولتی ایران در اروپا نسبت به مخفی کردن مالکیت این دارایی ها در  دفترهای خود اقدام کردند تا بدین ترتیب از این دارایی ها در برابر اقدامات آینده محافظت نمایند.
•           بانک مرکزی ایران. بانک مرکزی ایران (CBI)، که تمامی بانک های ایران تحت نظارت آن قرار دارند، نه تنها خود دست به اقدامات فریبکارانه– مانند درخواست برای حذف نام این بانک از مبادلات مالی – زده بلکه از بانک های دولتی ایران نیز خواسته است تا چنین اقداماتی را انجام دهند. به عنوان مثال، پیش از تحریم های اتحادیه اروپا و سازمان ملل، CBI به بانک های سپه و ملی کمک کرد تا از اموال و دارایی های خود در برابر توقیف شدن محافظت کنند. سپس، CBI برای گریز از تحریم ها به بانک های دولتی ایران که تحریم نشده بودند دستور داد تا دستورهای پرداختهایی را ازطرف بانک سپه را صادر کنند. در خصوص بانک ملی نیز CBI برای به حداقل رساندن اثرات تحریم ها، کمک های چشمگیری به این بانک ارایه کرد. در حقیقت، بین ژانویه و مارس 2008، CBI ده ها میلیون دلار را از حساب های بانک های تحریم شده توسط ایالات متحده و شورای امنیت، در CBI، برداشت و یا به این حساب ها منتقل کرده است.
•           استفاده از کمپانی های صوری و سوءاستفاده از حساب های بانکی. ایران برای انجام مبادلات مالی و اقتصادی به ظاهر قانونی که در حقیقت با برنامه های اتمی یا موشکی این کشور در ارتباطند، از شرکت ها و واسطه های صوری استفاده می کند. سازمان های ایرانی شرکت های صوری در خارج از ایران ایجاد می کنند که تنها هدف از آنها ارسال اقلامی با کاربرد دوگانه به ایران برای استفاده در برنامه های اتمی و موشکی این کشور است. این شرکت های صوری به رژیم ایران امکان خرید کالاهایی را می دهند که کشور مبداء صادرات آنها به ایران را ممنوع کرده است. ایران همچنین از حساب های بانکی که برای مقاصد دیگر افتتاح شده اند، برای کمک به فعالیت های سازمان های تحت تحریم استفاده کرده است.
•           استفاده از خدمات پولی حساب های بازرگانی. ایران همچنین با سواستفاده از برخی مناسبات خود با بعضی از موسسات خدمات پولی خارجی از یک الگوی معامله  که به موچب آن فقدان روابط مربوط به حساب های جاری  به معنای جمع آوری اطلاعات کمتری درباره مبادلات مالی خاصی است، نیز سواستفاده کرده است.
تاثیرات لغو مجوز یو- ترن
OFAC  انتقال پول مستقیم و یا غیرمستقیم برای ایران طی مجوز "یو- ترن" را به موجب اصلاحیه ای بر مقررات مبادلات مالی ایران، بخش 560 CFR 31، لغو کرده است، تا بدین ترتیب دامنه 560.516 را محدود کند. این اقدام بر ردۀ مبادلات مالی "یو - ترن" تاثیر خواهد گذاشت. دلیل این نام گذاری این است که در عین حالیکه این مبادلات مالی به نمایندگی از صاحبان حساب و یا بانک های ایرانی و یا در ارتباط با مبادلات مالی ایران انجام می شود، مبادلات مذکور در مسیر خود از یک موسسه مالی خارج از ایران به یک موسسه مالی دیگر صرفاً از سیستم مالی ایالات متحده عبور می کنند.
در نتیجه اقدام امروز، از این به بعد موسسات خزانه داری ایالات متحده دیگر اجازه ندارند تا مبادلات مالی "برگشت" را به و یا از ایران، و یا برای استفاده مستقیم و یا غیرمستقیم افراد داخل ایران و یا دولت این کشور انجام دهند. ممنوعیت مبادلات مالی برگشت نه تنها دربرگیرنده بانک های دولتی و بانک مرکزی ایران می باشد، بلکه شامل بانک های خصوصی، کمپانی ها، و هرگونه مبادله مالی تجاری کشورهای ثالث که ایران نیز در آن نقش داشته باشد، نیز می شود.
معادلات مالی مجاز
اقدام امروز در موارد مبادلات مالی زیر بر انتقال وجوه توسط موسسات دریافت کنندۀ سپردۀ  ایالات متحده از طریق بانک های واسطه کشورهای ثالث به ایران و یا از آن کشور، برای استفاده مستقیم یا غیرمستقیم دولت و یا افراد داخل ایران تاثیر نخواهد گذاشت:
 
•           حواله های غیر تجاری پول به ایران  یا از ایران ( به عنوان مثال، نقل و انتقال پول برای افراد خانواده که با یک شرکت تحت مالکیت خانوادهارتباط نداشته باشد )؛
•           صادرات وسایل کسب اطلاعات از ایران و یا واردات این اقلام به ایران؛
•           نقل و انتقال پول در ارتباط با مسافرت؛
•           پرداخت برای حمل کالاهایی سودمند در کاهش آلام انسانی؛ یا
•           یک مبادله مالی نهفته که OFAC به موجب یک مجوز خاص اجازه آن را داده باشد. به عنوان مثال موارد مبادلات مالی مجاز عبارتند از پرداخت پول برای استفاده از حریم هوایی ایران، خدمات حقوقی، حمایت از مالکیت معنوی، و فروش مجاز محصولات کشاورزی، دارویی، و تجهیزات پزشکی به ایران در مطابقت با قانون اصلاحات تحریم های تجاری و تقویت صادرات.
خزانه داری
یکی از وجوه نظارت بر عملکرد مالی سازمان، کنترل دریافت‌ها و پرداخت‌ها و آگاهی از وضعیت نقدینگی در سازمان است. مدیران موفق مالی برای برنامه‌ریزی‌های مالی خود، باید به طور خاص کاهش نقدینگی در سازمان را کنترل کنند و از وضعیت وجوه نقد در سازمان آگاهی کامل داشته باشند.
سیستم دریافت و پرداخت “پگاه‌سیستم»که بخشی از سیستم‌های یکپارچه این شرکت به شمار می‌رود با جمع‌آوری و طبقه‌بندی اطلاعات جامع از دریافت‌ها و پرداخت‌های سازمان و با ارتباط مستقیم با سیستم حسابداری مالی و سیستم‌های مرتبط با آن مدیران مالی را در کنترل دریافت‌ها و پرداخت‌ها و نظارت بر وضعیت نقدینگی یاری می‌کند.
ویژگی‌ها و امکانات
• معرفی انواع ارز، نرخ تبدیل ارز به ریال، بانک، شعب بانک، حساب های بانکی و کد حساب های مربوطه.
• تعریف انواع تنخواه، شارژ تنخواه، صدور صورت خلاصه تنخواه و تهیه نسخه چاپی صورت خلاصه تنخواه.
• دریافت و پرداخت وجوه نقد و تهیه رسید مربوطه.
• دریافت و پرداخت چک، چک پول و تهیه رسید مربوطه.
• تنظیم قالب چک و چاپ چک
• دریافت و پرداخت سفته و تهیه رسید مربوطه.
• ثبت اطلاعات اعلامیه های واریز و برداشت و تهیه رسید مربوطه.
• انتقال وجوه نقد و چک بین صندوق ها و بانک ها.
• اعلام لحظه ای موجودی بانک، صندوق و تنخواه.(ارزی ـ ریالی)
• اعلام لحظه ای وضعیت اسناد.(دریافتنی، پرداختنی، واگذار شده)
• لحاظ کردن دستورات مسئولین جهت انواع عملیات دریافت و پرداخت وجوه و اعمال تاییدیه روی رسیدهای صادره.
• اعلام لحظه ای وضعیت چک های دریافتی به منظور سهولت پیگیری.
• ثبت کلیه عملیات مربوط به چک ها و سفته های دریافتی تا لحظه وصول، برگشت یا حقوقی شدن.
• ثبت اطلاعات قراردادها و تسهیلات مالی و اقساط وام آنها.
• صدور اسناد حسابداری و انتقال اتوماتیک اسناد به سیستم حسابداری مالی.
• تهیه مغایرت بانکی
• تسهیلات بانکی
• دستور دریافت و پرداخت
• ارسال کلیه گزارش‌ها به اکسل
گزارش‌ها
• گزارش رسیدهای دریافت و پرداخت.
• گزارش جامع دریافت و پرداخت چک.
• گزارش جامع ارزی و ریالی.
• گزارش آخرین وضعیت چک های دریافتی.
• گزارش چک های ابطال شده،تغییر وضعیت،واریزی ......
• گزارش گردش وجوه نقد
• گزارش گردش مالی بانک، صندوق، اشخاص حقیقی و حقوقی، تنخواه، پرسنل، مشتری و منبع.
• گزارش موجودی روز.

 


 

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد